Høyt innhold av omega-3-fettsyrene DHA og EPA

Algeoljen er utvunnet fra mikroalgen Schizochytrium sp., som har et høyt innhold av omega-3-fettsyrene DHA og EPA. De fleste algeoljer som hittil er utviklet, tilbyr kun DHA. Kroppen vår trenger imidlertid både DHA og EPA, og med Schizochytrium sp. har vi den riktige råvaren for NORSAN Omega-3 Vegan.

Bærekraft

Algeolje er det bærekraftige svaret på et tilstrekkelig høyt inntak av omega-3-fettsyrer. De marine habitatene har en naturlig grense for hvor mye fisk som kan fanges uten å true fiskebestandene og det marine miljøet. Samtidig er behovet for omega-3 høyt, da 9 av 10 har et betydelig omega-3-underskudd.

Løsningen ligger i algeolje, som dyrkes i kunstig sjøvann og derfor ikke har noen reelle begrensninger for hvor mye som kan produseres. Siden disse mikroalgene også utgjør den naturlige næringsbasen for fisk og krill, betyr inntak av algeolje at man hopper over ett eller to ledd og går direkte til kilden.

100% vegan

NORSAN algeolje er en 100 % vegetabilsk olje og derfor egnet for et vegansk kosthold. Algeoljen produseres i separate anlegg fra de som brukes til fiskeolje. Med et høyt innhold av både de marine omega-3-fettsyrene DHA og EPA, tilbyr NORSAN algeolje et reelt vegansk alternativ til å konsumere fisk eller fiskeoljer.

Ekstraksjon

Algen dyrkes i kunstig sjøvann og fermenteres deretter i et vannbasert miljø. Råoljen utvinnes ved hjelp av en sentrifuge, en prosess som er spesielt skånsom mot fettsyrene. NORSAN Algeolje produseres i et oksygenfritt miljø, noe som gir optimal beskyttelse mot oksidasjon. Algedyrkingen bidrar også til at algeoljen har svært lave nivåer av forurensninger. Vi benytter et moderne anlegg som filtrerer oljen på en unik måte.

Lav TOTOX verdi

Algeoljen har svært lave oksidasjonsverdier. Oksidasjon fører til ubehagelig lukt og påvirker smaken negativt. Oksidasjonsverdien (TOTOX-verdi) kan ses på som en "ferskhetsverdi" – jo lavere verdi, desto ferskere olje. For algeoljen ligger TOTOX-verdien mellom 3 og 5, noe som indikerer en svært høy ferskhet.