100% naturlig fiskeolje fra villfangst
Fangsten av fisk velges nøye ut i henhold til følgende grunnleggende kriterier:
- Fiskemetode, bærekraft og fangstområde
- Uttrekk og rensing av fiskeoljen
- Spesielt gunstige analytiske parametere som TOTOX-verdi, tungmetaller og PCB
Vårt team kombinerer mer enn 30 års bransjeerfaring, som vi bruker til å produsere de beste produktene. Som utgangspunkt velger vi fiskefangster og leverandører som vi klassifiserer som trygge, og som garanterer høy grad av transparens i måten vi arbeider på.
NORSAN fiskeolje kan betraktes som den beste omega-3-oljen for terapeutiske formål
- Høy andel omega-3-fettsyrer (opptil 35 %)
- Spesielt høy andel omega-3 EPA og et forhold på minst 2:1 sammenlignet med omega-3 DHA
For å garantere de høye kravene til kvalitet og egenskaper ved vår NORSAN fiskeolje, legger vi stor vekt på høye standarder ved fangst av fisk. Disse standardene kontrolleres og sertifiseres av uavhengige organisasjoner som IFOS (5-stjerners vurdering) og Friend of the Sea. Oljen kommer fra villfangst av småfisk som makrell, ansjos og sardiner.
Hold maten din så naturlig som mulig
Veiledet av dette prinsippet bruker vi alltid – og uten unntak – det naturlige fiskeoljekomplekset fra fisken, og aldri kjemisk endrede fiskeoljekonsentrater. Dette naturlige fiskeoljekomplekset inneholder en høy andel på opptil 35 % av de verdifulle omega-3-fettsyrene. En naturlig fiskeolje som NORSAN fiskeolje inneholder mer enn 50 forskjellige fettsyrer. I et konsentrert fiskeoljeprodukt blir denne naturlige sammensetningen ødelagt for å øke omega-3-andelen.
Lite er kjent om hvordan disse konsentrerte oljene oppfører seg i kroppen etter inntak. Naturlige, ikke-konsentrerte produkter anbefales for å oppnå tilsvarende gode effekter som ved konsum av fet fisk. Dette er dypt forankret i vår tro og filosofi, så vi faller aldri for fristelsen til å bruke konsentrater.
Uttrekk og rensing
Råoljen utvinnes ved skånsom oppvarming og pressing av fisken. Bruken av varme er dessverre uunngåelig i dette trinnet. Likevel, i kombinasjon med vakuumtrykk, bevares fettsyrene i sin naturlige form. Et oksygenfritt prosesseringsmiljø garanteres for NORSAN fiskeolje, slik at oljen er optimalt beskyttet mot oksidasjon. Oksidasjon fører til en fiskelukt og har en ubehagelig effekt på smaken.
TOTOX-verdien – oksidasjonsverdien eller "ferskhetsverdien" til oljen (jo lavere, jo ferskere) – ligger for det meste i det lave området på 10 til 13, noe som bekrefter oljens friskhet. Ettersom havmiljøet dessverre blir stadig mer forurenset av tungmetaller og kjemikalier, tar dets innbyggere også inn disse forurensningene gjennom kosten. Av denne grunn er det nødvendig å nøye rense rå fiskeolje og fjerne eventuelle skadelige stoffer. Til dette formålet bruker vi et moderne anlegg i Norge, som på en unik måte sikrer filtrering og rensing av tungmetaller, forurensninger og PCB fra oljen, samtidig som oljens kvaliteter bevares.
Den spesielle raffineringsprosessen bygger på en effektiv og unik 3-trinns rensing i de første 3 prosessene. Mens de vanlige prosedyrene i bransjen kun baserer seg på en grov rensing i 2 trinn, utfører vi også en spesiell mikro-destillasjon, hvor gjenværende forurensninger filtreres presist ut.
Bærekraft og kvalitet
NORSAN fiskeolje er FOS-sertifisert og kommer fra fisk som utelukkende stammer fra farvann sertifisert av FOS som bærekraftige. FOS-kriteriene inkluderer:
- Oljer fra fiskebestander som ikke er overfisket
- Forebygging av fiskemetoder som innebærer bifangst av truede arter
- Reduksjon av fiskemetoder som har negativ innvirkning på økosystemet
- Energieffektiv fiske og oljeutvinning
- Høye standarder for sosialt ansvar
Vi verdsetter muligheten til å høste høykvalitets råvarer fra havet og er bevisste på vårt ansvar overfor havet i denne rollen. Derfor anser vi bærekraft og bevaring av fiskebestander som hovedkriteriene ved valg av olje. Vi arbeider etter strenge etiske og formelle regler og følger full transparens med hensyn til testresultater og laboratorierapporter.
Hvorfor er et høyt EPA-innhold viktig?
Omega-3 EPA-fettsyrer er av sentral betydning for å kontrollere inflammatoriske prosesser i kroppen. Omega-3 EPA-fettsyrer er utgangspunktet for det antiinflammatoriske hormonet prostaglandiner type 3 (PGE3). Som en eikosanoid fungerer dette hormonet som antagonisten til det inflammatoriske hormonet prostaglandin type 2 (PGE2), hvor omega-6-fettsyren (arakidonsyre) er startmaterialet.
På denne måten demper EPA de pro-inflammatoriske effektene av PGE2 fra arakidonsyre. Sidekommentar: Aspirin angriper også symptomene på PGE2. EPA kan omdannes til DHA, en fettsyre som også har antiinflammatoriske funksjoner. En høy andel omega-3 EPA i kroppen reduserer omdanningskapasiteten for omega-6-fettsyrer (omega-3 og omega-6 deler omdanningskapasiteten i kroppen).
Denne indirekte effekten hemmer dermed dannelsen av omega-6 arakidonsyre i kroppen. Forholdet mellom EPA og DHA i Omega-3 Total er omtrent 2:1, noe som har vist seg å være effektivt for å balansere en omega-6/3-ubalanse i kroppen (basert på mer enn 3 000 individuelle fettsyreanalyser i Tyskland).

Omega-3 Total Olje
Godt for hjertet, synet og hjernen
- 200 ml flytende olje i en flaske
- Naturlig villfanget fiskeolje fra bærekraftige fiskerier
- 2 000 mg omega-3 per daglig dose (1 spiseskje)
- Høyt EPA-innhold
- 100% naturlig – ikke konsentrert
- Kaldpresset økologisk olivenolje som antioksidant
- Vitamin D3 (800 IU)
- Behagelig smak av sitron
- Renset for forurensninger, PCB og tungmetaller