
Aspargussmørbrød med proteinrikt pesto og posjert egg
Ristet grovbrød med kremet proteinpesto, ovnsstekt asparges og gulrot, toppet med posjert egg, frisk dill og pistasjnøtter – en næringsrik og smakfull rett med frisk sitronfinish.
🍽️ Måltid: Lunsj, Middag
💡 Topping: Omega-3 Vegan Olje
⏳ Tilberedningstid: 30 minutter
🥣 Antall porsjoner: 8
🥄 Ingredienser
Proteinpestoen (ca. 7–8 porsjoner)
- 1 fedd hvitløk
- 140 g brokkoli (lett blanchert eller rå, etter smak)
- 75 g hvite bønner (fra glass eller nykokte)
- 30 g frisk persille
- 2 ss hampfrø
- 120 g fetaost
- 4 ss extra virgin olivenolje
- 45 g mandler (ristet for ekstra aroma)
- Saften av ½ sitron
- Salt og pepper etter smak
Til ett smørbrød
- 1 skive ristet grovt kornbrød
- 3–4 stilker grønn asparges
- 1 gulrot
- 1 posjert egg
- 1–2 ts proteinpesto
- Frisk dill (grovrevet)
- 1 ts Omega-3 Vegan
- Ristede og grovhakkede pistasjnøtter
👩🍳 Fremgangsmåte
- Skjær gulroten i tynne skiver. Vask aspargesen og knekk av endene. Vend begge deler i litt olje, salt og pepper, og stek gyllenbrune i ovn (200 °C) eller panne i ca. 10–15 minutter.
- Kok opp vann i en liten kjele. Knekk egget i en kopp og la det forsiktig gli ned i vannet. Posjer i 2–3 minutter.
- Smør det ristede brødet rikelig med proteinpesto. Legg på den stekte aspargesen og gulrotskivene. Plasser det posjerte egget i midten, og topp med frisk dill, pistasjnøtter og 1 ts Omega-3 Vegan. For ekstra friskhet, dryss over litt sitronskall eller noen dråper sitronsaft.
💬 Del dine tanker!
Vi vil gjerne høre hva du synes om denne oppskriften. Legg igjen en kommentar med dine erfaringer, tips eller egne varianter – kanskje du har en spennende topping å anbefale? Del gjerne bildet av resultatet ditt i sosiale medier og tagg oss, så kan flere bli inspirert til å prøve. Sammen gjør vi matlagingen enda morsommere!
Del:
Sprø ovnsbakte poteter med kvarg–makrell-topping
🥗 Sprø ramsløk-tacos med Omega-3