
Sprø ovnsbakte poteter med kvarg–makrell-topping
Gyllenstekte poteter med kremet kvarg, friske urter og saftig makrell. En mettende lunsj eller smakfull middag, toppet med sprø grønnsaker for ekstra crunch.
🍽️ Måltid: Lunsj, Middag
💡 Topping: Omega-3 Total Olje
⏳ Tilberedningstid: 45 minutter
🥣 Antall porsjoner: 3
🥄 Ingredienser
Basis:
- 3 middels store poteter
- 2 ss olivenolje
Kvarg-dip:
- 1 ss sennep
- 1 liten rød løk
- ½ liten agurk
- En håndfull frisk dill og persille
- 1 vårløk
- Salt og pepper
- Revet skall og saft av ½ sitron
- ½ boks makrell per porsjon (alternativt vegansk makrell)
- Valgfritt: 1 ts sitronsaft for ekstra friskhet
- 1 ss Omega-3 Total per porsjon
Valgfrie toppinger:
- Salat
- Syltet rødløk
- Reddiker
- Salt og pepper etter smak
- 1 ts sitronsaft for friskhet
👩🍳 Fremgangsmåte
- Kok potetene med skall i lettsaltet vann i ca. 15 minutter, til de nesten er møre. Hell av vannet og la dem dampe litt av.
- Forvarm ovnen til 200 °C (over-/undervarme).
- Legg potetene i en ildfast form, gni dem inn med olivenolje, salt og pepper, og stek i ca. 25–30 minutter til de er sprø.
- I mellomtiden lager du kvarg-dipen av ingrediensene over. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Anrett de varme ovnsbakte potetene på tallerkener. Topp rikelig med kvarg-dip, legg på makrell, og fordel eventuelle ekstra toppinger.
💬 Del dine tanker!
Vi vil gjerne høre hva du synes om denne oppskriften. Legg igjen en kommentar med dine erfaringer, tips eller egne varianter – kanskje du har en spennende topping å anbefale? Del gjerne bildet av resultatet ditt i sosiale medier og tagg oss, så kan flere bli inspirert til å prøve. Sammen gjør vi matlagingen enda morsommere!
Del:
Fruktig mango–avokado-salsa
Aspargussmørbrød med proteinrikt pesto og posjert egg