
Saftig salat med geitost og Omega-3
En frisk og mettende salat som kombinerer kremet geitost, sprø hasselnøtter og sødmefulle bakte gulrøtter – toppet med et sunt løft av Omega-3. Perfekt som lett middag eller luksuriøs lunsj. 🥗
🍽️ Måltid: Lunsj, Middag
💡 Topping: Omega-3 Arktis Olje
⏳ Tilberedningstid: 20 minutter
🥣 Antall porsjoner: 4
🥄 Ingredienser
Salat
- En håndfull feldsalat (vårsalat/machesalat)
- 100 g fersk geitost
- Ristede hasselnøtter
- Litt rosmarin
- Sitronsaft og honning etter smak
- Extra virgin olivenolje
- 1 ss NORSAN Omega-3 Arktis som topping
Urtekrem
- 250 g blandede urter (f.eks. persille, gressløk, basilikum)
- 60 g pinjekjerner
- 60 g parmesan
- 1 glass (340 g) hvite bønner
- Salt og pepper
- 1 ts middels sterk sennep
- 1 ss eplecidereddik
- 6 ss olivenolje
- Saft og revet skall av 1/2 sitron
Bakte gulrøtter
- 5 gulrøtter
- 1 fedd hvitløk
- Salt og pepper etter smak
- 1 ts kokosolje
👩🍳 Fremgangsmåte
- Urtekrem: Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til en jevn saus.
- Bakte gulrøtter: Forvarm ovnen til 180°C over- og undervarme. Vask gulrøttene, skjær dem i munnstore biter og legg i en ildfast form. Tilsett kokosolje, salt, pepper og eventuelt hvitløk. Stek i ca. 20 minutter.
- Servering: Skyll salaten og legg den på en tallerken med urtekremen. Topp med fersk geitost, bakte gulrøtter, ristede hasselnøtter og Omega-3-olje.
💬 Del dine tanker!
Vi vil gjerne høre hva du synes om denne oppskriften. Legg igjen en kommentar med dine erfaringer, tips eller egne varianter – kanskje du har en spennende topping å anbefale? Del gjerne bildet av resultatet ditt i sosiale medier og tagg oss, så kan flere bli inspirert til å prøve. Sammen gjør vi matlagingen enda morsommere!
Del:
🥗 Sprø ramsløk-tacos med Omega-3
Grønnsaksfrittata med Omega-3