Saftig salat med geitost og Omega-3

Saftig salat med geitost og Omega-3

En frisk og mettende salat som kombinerer kremet geitost, sprø hasselnøtter og sødmefulle bakte gulrøtter – toppet med et sunt løft av Omega-3. Perfekt som lett middag eller luksuriøs lunsj. 🥗

🍽️ Måltid: Lunsj, Middag
💡 Topping: Omega-3 Arktis Olje
⏳ Tilberedningstid: 20 minutter
🥣 Antall porsjoner: 4

🥄 Ingredienser

Salat

  • En håndfull feldsalat (vårsalat/machesalat)
  • 100 g fersk geitost
  • Ristede hasselnøtter
  • Litt rosmarin
  • Sitronsaft og honning etter smak
  • Extra virgin olivenolje
  • 1 ss NORSAN Omega-3 Arktis som topping

Urtekrem

  • 250 g blandede urter (f.eks. persille, gressløk, basilikum)
  • 60 g pinjekjerner
  • 60 g parmesan
  • 1 glass (340 g) hvite bønner
  • Salt og pepper
  • 1 ts middels sterk sennep
  • 1 ss eplecidereddik
  • 6 ss olivenolje
  • Saft og revet skall av 1/2 sitron

Bakte gulrøtter

  • 5 gulrøtter
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 ts kokosolje

👩‍🍳 Fremgangsmåte

  1. Urtekrem: Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til en jevn saus.
  2. Bakte gulrøtter: Forvarm ovnen til 180°C over- og undervarme. Vask gulrøttene, skjær dem i munnstore biter og legg i en ildfast form. Tilsett kokosolje, salt, pepper og eventuelt hvitløk. Stek i ca. 20 minutter.
  3. Servering: Skyll salaten og legg den på en tallerken med urtekremen. Topp med fersk geitost, bakte gulrøtter, ristede hasselnøtter og Omega-3-olje.

💬 Del dine tanker!

Vi vil gjerne høre hva du synes om denne oppskriften. Legg igjen en kommentar med dine erfaringer, tips eller egne varianter – kanskje du har en spennende topping å anbefale? Del gjerne bildet av resultatet ditt i sosiale medier og tagg oss, så kan flere bli inspirert til å prøve. Sammen gjør vi matlagingen enda morsommere!